terug

In Memoriam

Overlijden Wim den Biesen

Wim den Biesen


Wim den Biesen (geboren op 24 januari 1922) overleed op 23 december 2015. Hij stond samen met Chris aan de wieg van Zengroep Oshida. Zolang zijn gezondheid dat toestond was hij trouw voorzitter en deelnemer van onze zaterdagochtendbijeenkomsten.
Ook was hij spil van Zen Wijchen, een groep die lange tijd in zijn huiskamer bijeen kwam en waarmee hij onlangs nog het 40-jarig jubileum mocht vieren.

Voor het gedachtenisprentje van Wim, klik hier.


Chris Smoorenburg overleden 17 juli 2015

ChrisSmoorenburg
Chris Smoorenburg O.P.
Inspirator van zengroep Oshida, dominicaan
* 25 februari 1929 + 17 juli 2015


Download het gedachtenisprentje.Chris overleed in de late namiddag in het Berchmanianum in Nijmegen.
Het afgelopen jaar beleefde Chris merkbaar een afsluitende periode van zijn leven. Na het ontvangen van sacrament van de ziekenzalving op 10 juli j.l., Chris was toen al zeer broos, verzwakte Chris verder en het werd duidelijk dat hij spoedig zou gaan overlijden. Ademhalingsproblemen belastten hem vooral, ter verlichting kreeg hij plaatselijk morfine injecties. Vanuit zengroep Oshida werd de wake bij Chris opgenomen. Ook Chris' zus en zijn zwager gingen daarin deelnemen en Chris overleed tijdens hun waken. Chris was in zijn laatste dagen zeer zwak, maar helder en rustig. Veel deelnemers van de zengroep namen in de laatste week nog afscheid bij hem. In de periode dat er bij hem werd gewaakt werd er nog op zijn kamer gezongen en door een klein groepje gemediteerd. Na zijn overlijden werd Chris in de avond met zang uitgeleide gedaan uit het Berchmanianum door de inwoners en een ploegje van de wakers.
Chris was binnen de zengroep, en vooral binnen de kring van de oudgedienden, een geliefde persoon.

Berichtgeving op de website van de dominicanen.terug